Vuosaaressa omaishoidon virkistyspäivä

Vuosaaressa omaishoidon virkistyspäivä - Ilmari Helanderin Vanhusten säätiö - Helander-kodit

Vuosaaren Helander-kodissa järjestettiin virkistyspäivä omaishoitajille ja omaishoidettaville. Teemapäivässä omaishoitajille oli tarjolla luentoja ja hemmottelua. Päivän aloitti Yliopiston Apteekin farmaseutti Reetta Tiihonen. Reetta kertoi kiinnostuneelle kuulijakunnalle ihonhoitoon liittyvistä asioista ja osallistujat saivat näytteitä YA Naturae kosmetiikkasarjan tuotteista. Luentosarjaa jatkoi Eeva Lahikainen Essity Finlandista kertoen uusimmat tiedot TENA-tuotteista ja niiden käytöstä. Hyvinvointikouluttaja Merja Vidgren puhui Young Living -eteeristen öljyjen vaikutuksesta hyvinvointiin. Merja kertoi esityksessään kattavasti myös hyvinvoinnista ja jaksamisesta mikä on tärkeää omaishoitajan arjessa.

Päivä jatkui fysioterapeutti Anu Mäkelän tuolijumpalla ja sen jälkeen omaishoitajat pääsivät niskahierontaan ja kosmetologi Anneli Raatikaisen pikakasvohoitoihin. 

Sekä omaishoitajilla että omaishoidettavilla oli mahdollisuus tutustua ja testata Moto tiles -liikuntalaattoja. Moto tiles on väline liikunnalliseen pelaamiseen. Tuote on kehitetty ikäihmisten tarpeita silmällä pitäen, mutta peli soveltuu hyvin myös kuntoutujille ja kaikille ikään katsomatta, jotka haluavat ylläpitää aktiivista elämäntapaa. Moto tilesin avulla voidaan kehittää tasapainoa, ketteryyttä, voimaa ja kuntoa. Lisäksi sitä voidaan käyttää yleisesti kehittämään muistia.

Omaishoidettavien kattavasta ohjelmasta vastasivat Helander -kodin päivätoiminnan työntekijät. Päivän aikana pelattiin kennopalloa, pidettiin levyraati ja tiukassa tietokilpailussa kamppailtiin paremmuudesta. Päivä oli erittäin onnistunut ja kotiin lähti virkistynyt ja tyytyväinen omaishoitajien ja omaishoidettavien porukka.