Hae asukkaaksi - Ilmari Helanderin Vanhusten säätiö - Helander-kodit

Ilmari Helanderin Vanhusten Säätiön palvelukodit ovat kodikkaita täyden palvelun palvelutaloja, jotka tarjoavat turvallista ja yhteisöllistä asumista esteettömissä tiloissa. Säätiö on voittoa tavoittelematon.

Tarjoamme palveluja kevyestä hoivasta aina tehostettua hoivaa tarvitseville ikäihmisille, myös pariskunnille. Asukkaat ovat vuokrasuhteessa säätiöön, ja heillä on mahdollisuus Kelan etuuksiin sekä kotitalousvähennykseen. Asukkaat kalustavat huoneensa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Asumaan voi tulla myös Helsingin kaupungin palvelusetelin turvin.

Palvelukodeissa asuessaan asukas maksaa vuokran, joka määräytyy asunnon koon ja neliöhinnan mukaisesti. Vuokran lisäksi asukas maksaa peruspalvelumaksun sekä ateriamaksun. Asukkaan tarvitsemat palvelut sovitaan hoito- ja palvelusuunnitelmassa ja ne hinnoitellaan palveluun käytetyn ajan mukaan. Tehostetun palvelun ryhmäkodeissa palvelut hinnoitellaan palvelupakettina.

Saatavana on kalustettuja yksiöitä lyhytaikaiseen asumiseen, Maunulan ja Vuosaaren palvelukodeissa myös omaishoidon palvelusetelillä. Helander-kodeissa kaikilla asukkailla tulee olla laaja kotivakuutus vastuuosineen. Kannattaa tarkistaa, kattaako jo olemassa oleva vakuutus turvan pysyvän kodin ulkopuolella vai tarvitseeko lyhytaikainen asukas erillisen kotivakuutuksen tilapäisasuntoon.

Lisätietoja:
HAAGA:
Palvelutalon johtaja Susannah Rohde-Nielsen p. 050 5324 936 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

MAUNULA:
Palvelutalon johtaja Elena Vainio p. 050 5907 539 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

VUOSAARI:
Palvelutalon johtaja Krista Ekman p. 0400 853 008  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lataa/tulosta: Helander-kodit pähkinänkuoressa - Tervetuloa kotiin! 

Lue lisää: Palveluasuminen Helander-kodeissa

Hakulomake. Sähköinen hakemus on nopein tapa käynnistää hakuprosessi. 

Palvelut ja maksut

Vapaat asunnot