Tamara Peltokangas – läksiäisjuhlat Maunulan Helander-kodissa

Maunulan Helander-kodissa yli 10-vuoden työuran tehnyt sairaanhoitaja Tamara Peltokangas jäi eläkkeelle joulukuun alussa. Lukuisat asukkaat ja heidän läheisensä kävivät 

Hoitoala oli muodissa

Kysyimme Tamaralta miten hän alun perin päätyi hoitoalalle. -Kun olin nuori, niin silloin terveysala oli muodissa ja päädyin opiskelemaan terveydenhoitajaksi Petroskoissa, vaikka en ihan tarkkaan tiennyt mitä kaikkea työ pitää sisällään. Koska mieheni äiti oli Suomesta kotoisin, niin muutimme tänne ja jatkoin opintoja suorittaen sairaanhoitajan pätevyyden DIAK:ssa, Tamara kertoo.

Opintojen jälkeen Tamara tuli Maunulan Helander-kotiin vastaavaksi sairaanhoitajaksi ja viisi vuotta sitten työnimike muuttui tiimiesimieheksi. -Ammattitaitoa olen ylläpitänyt mm. osallistumalla erilaisiin koulutuksiin lääkkeiden ja haavanhoidon osa-alueilla, myös Tehyn koulutuksista on tullut kattavaa lisätietoa ja työnantajan mahdollistama esimieskoulutus on ollut erittäin hyödyllinen, miettii Tamara vuosiaan Helander-säätiön palveluksessa.

-Parasta työssäni on ollut asukkaiden hoitaminen, mutta esimiestyön myötä tuli mukaan mm. työvuorosuunnittelua ja muita mielenkiintoisia tehtäviä. Olen viihtynyt työssäni, mutta nyt on haikea olo ja varmasti tulee kyynel silmään viimeisenä työpäivänä ennen eläkepäiviä, pohtii Tamara tehdessämme tätä haastattelua.

Vapaa-aika ja tulevaisuus

Tamara on harrastanut liikuntaa, lukemista, teattereissa ja konsertissa käyntiä. Nämä harrastukset jatkuvat tulevaisuudessakin. Vapaaehtoistyö LC Helsinki Auroran naisklubissa vähävaraisten perheiden auttamiseksi mm. myyjäisten ja muotinäytösten muodossa tulee olemaan osa elämää jatkossakin.

Puhuttaessa vielä lopuksi hyvästä vanhuudesta Tamara nostaa esiin aiheen mistä mediassakin puhutaan nykyään paljon eli kuinka pitkään vanhuksen on turvallista olla omassa kodissa. Se on luonnollista, että jokainen haluaa olla mahdollisimman pitkään omassa kodissa, mutta hyvään vanhuuteen kuuluu tärkeänä osana turvallisuus ja Tamara haluaakin pohtia asiaa näkökulmasta, että kuinka pitkään ikäihmisen on turvallista olla omassa kodissa?  Itse ainakin toivon, että saisin olla hyvässä hoivassa ja saisin huolenpitoa, jos omalle kohdalle tulee tilanne, että en enää tunne oloani turvalliseksi kotona.

Lopputervehdykseksi työkavereille Tamara haluaa sanoa, että muistakaa luovuus, silloin tapahtuu kehitystä asioissa ja talo elää hyvin.